Хто такі християни

Назва християни походить від імені Ісуса Христа, і людей, які увірували в нього, називають християнами.

Живучи у хвилі різних випробувань та переслідувань, перші християни намагалися гуртуватися та, збираючись разом, прославляти ім’я Воскреслого Ісуса. Особливо в перші століття та в час, коли почало розвиватися християнство, справжні християни зі щирою відданістю та глибокою вірою ішли на смерть за Христа. Тому ми сьогодні так багато говоримо та наводимо приклад тих мучеників. Однак і тепер можна спостерігати гоніння християн у різних країнах світу. Ми, які називаємося християнами та приймаємо Христа за правдивого Богочоловіка, повинні наполегливо працювати над собою, зростати у досконалості молитви та єднатися з Христом у Пресвятій Євхаристії. У будь-якому куточку світу, де відбувається Літургія, там Христос приносить себе в жертву, і тоді ми стаємо всі однією великою родиною, котра єднається в Христі. Важливим моментом є молитва одне за одного, а особливо за тих християн, які переносять важкі випробування за віру Христову. Молімося, щоб Христос дав їм силу та мужність нести цей важкий, але гідний хрест.

Справжні християни – це ті, що розкаялись у своїх гріхах і повірили у воплоченого Сина Божого Ісуса Христа. Христос прийшов на землю для того, щоб відкупити нас від гріхів, відкрити нам двері до раю. Як і дві тисячі років тому, Христос нині приносить себе в жертву на кожній Літургії. Жертва Христа – неоцінений дар для кожної людини. Все, що нам треба зробити, – прийти до храму, де не просто відстояти Літургію, подивитись на красу церкви, на людей, але взяти активну участь у Літургії. Прийняття святого Причастя є одним із основних елементів у Службі Божій. Та людина, котра справді живе з Христом, може назвати себе християнином, Божою дитиною, яка отримала вічне життя в Христі. А ознакою справжнього християнства є любов до ближніх та послух Божому Слову (1 Ів. 2, 4-10). Пам’ятаймо: ми як християни повинні свідчити своїм словом, поведінкою та стилем свого життя! Це неважко, бо Христос є тим, хто допомагає та підтримує протягом нашого життя. Нашим завданняv є довіритись Йому та стати інструментом у Його руках.

Християнські привітання:

Слава Ісусу Христу! – Слава навіки!

Христос посеред нас! – Є і буде!

Христос рождається! – Славімо Його!

Христос воскрес! – Воістину воскрес!