Бог – наш Творець і Батько

Бог Творив світ протягом певного часу. Коли вже все було готове для життя, Бог створив перших людей – Адама і Єву.

Бог є нашим творцем. Він створив людину на свій образ і подобу. Це означає, шо людина має безсмертну душу, розум і вільну волю.

Маючи розум, ми пізнаємо себе, навколишній світ, Бога, маємо можливість творити.

Завдяки вільній волі ми можемо приймати або відкидати наші бажання, різні спокуси.

Бог є нашим Батьком. Він дуже любить нас, опікується нами.  Ісус Христос навчив нас молитися до Небесного Отця, промовляючи молитву Отче наш….

Найперші люди, Адам і Єва, спочатку проживали в раю і були там дуже щасливими, вони відчували Божу присутність і любов. Бог хотів, щоб ця любов була взаємною, тому дав першим людям заповідь: не їсти плоду з дерева, що росте посеред саду.

Але за спокусою змія люди порушили цю заповідь. Це був початок гріхів і зла серед людей, тому і цей гріх називають первородним гріхом. Своїм вчинком люди перші відвернулися від Бога, стали Йому невдячними.

Якщо ми виконуємо Божі заповіді, то ми показуємо Йому свою любов, і, навпаки, непослухом своїм ми віддаляємо себе від Бога. Як нащадки Адама і Єви, ми народжуємося з первородним гріхом. Первородний гріх змивається у Святій Тайні Хрещення, але схильність до гріха в нас залишається. Ми є слабкими в боротьбі зі злом: часто грішимо, стаємо невдячними Богові, який нас дуже любить.

Проте Бог не відкидає нас від себе. Ми завжди можемо повернутися до Нього й перепросити, хоча цією можливістю зловживати не треба. Ми повинні показувати свою покірність і любов до Отця Нашого Небесного.